Fysiotherapie behandelingen

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandeling
De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling. In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig.
Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. De manueel therapeut kijkt naar de manier waarop mensen bewegen en zorgt ervoor dat de gewrichten beter werken. Dit doet hij door middel van mobiliserende technieken en manipulaties. Er bestaan diverse stromingen binnen de manuele therapie.

Manuele therapie

SOMT Master manuele therapie, Mulligan Concept, FOI
Fysiotherapie Manuele therapie

Dry needling

Fysiotherapie Dry needling
Dry needling is een nieuwere behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Fysiotherapie voor jeugdigen van 8-18 jaar met muscoloskeletale aandoeningen. Hier moet gedacht worden aan screening/onderzoek/behandeling van:

  • normale en afwijkende groei, ontwikkeling en pathologie van het musculoskeletale systeem.
  • traumatologie en sportletsels
  • wervelkolom gerelateerde klachten zoals lage rugpijn, nekpijn en hoofdpijnklachten

Kinderorthopedie

Fysiotherapie Kinderorthopedie

Fascia therapie

Fysiotherapie Fascia therapie
Onder fascia therapie kunnen meerdere therapieën worden geschaard die invloed uitoefenen het diepe en oppervlakkige bindweefsel in ons lichaam (fascia). Hierbij kun je denken aan (bindweefsel)massage, iastm (instrument assisted soft tissue mobilisation), kinesio-taping, maar ook langdurig rekken van het bindweefsel (Yin Yoga). Fascia is het netwerk van bindweefsel dat alle structuren in ons lichaam met elkaar verbind. Pas het laatste decennium erkent men haar belangrijke functie.
Dit is het gedeelte waar jezelf de grootste rol in speelt en waarbij de therapeut ‘slechts’ begeleidt. In de revalidatiefase zul je de belangrijkste grondmotorische vaardigheden weer gaan trainen: kracht, uithoudingsvermogen, coordinatië, snelheid en lenigheid. Zo leer je weer te ervaren dat pijnvrij bewegen mogelijk is, als je de juiste stappen op het juiste moment doorloopt.

Revalidatie

Fysiotherapie Revalidatie