Over Fysiologica

Fysiotherapeut Michel Hellingman

Hallo,

Mijn naam is Michèl

Sinds 2009 ben ik eigenaar van Fysiologica. Inmiddels zit ik 24 jaar in het ‘vak’. Na een korte periode als fysiotherapeut in een particuliere praktijk, werd ik de eerste full-time fysiotherapeut van de selectie van AZ in Alkmaar. We werden in het seizoen 1997-1998 kampioen van de eerste divisie, waarna AZ niet meer uit de ere-divisie is verdwenen.

Naast de opleiding sportfysiotherapie had ik inmiddels ook mijn studie manuele therapie afgerond. Graag wilde ik beide kennisgebieden combineren en startte ik bij een groot sportmedisch centrum in Amsterdam. Het werd echter niet wat ik ervan had verwacht. Een fysiofabriek waar kwantiteit meer op de voorgrond stond dan de aandacht en tijd voor de individuele patiënt. Er ontstond een mogelijkheid om in een ziekenhuis te werken. Een hele leuke en zeer leerzame periode, waar ik me als therapeut verder heb kunnen ontwikkelen. Mijn aandachtsgebieden waren voornamelijk de deelgebieden orthopedie en wervelkolom(chirurgie).

Naast mijn werkzaamheden in het ziekenhuis hield ik de manueel-therapeutische ‘skills’ op niveau in de particuliere praktijk. Na 7 jaar begon ‘de witte jas’ ook wat knellen en in 2009 kwam de mogelijkheid voorbij om mede-eigenaar te worden van Praktijk Den Ilp, een eerstelijns praktijk voor fysiotherapie. Inmiddels zijn we weer 10 leerzame jaren verder en zijn mijn ideeën over het fysieke functioneren enigszins veranderd. Soms leidt het zelf ervaren van fysiek ongemak tot andere inzichten. Inzichten die ik u graag wil laten ervaren.

Sinds september 2019 heb ik besloten de praktijk onder de naam Fysiologica en op een andere, prachtige locatie voort te zetten.