Tarieven Fysiotherapie

Tarieven 2020

Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie gelden de volgende tarieven:

Fysiotherapie

€ 35

Toeslag Fysiotherapie aan huis

€ 15

Manuele therapie

€ 43

Screening, intake en onderzoek

€ 43

Intake na verwijzing

€ 43

Telefonische zitting

€ 15

ANNULEREN OF WIJZIGEN AFSPRAAK

Indien u verhinderd bent, dient u tenminste 24 uur van te voren de afspraak via telefoon of per e-mail te wijzigen of te annuleren. Dit geldt ook voor een afspraak op maandag. Als u op dezelfde dag dat u een afspraak heeft wilt wijzigen of afzeggen dan zal de gereserveerde tijd volledig in rekening worden gebracht. Deze kosten kunt u met of zonder aanvullende verzekering voor fysiotherapie niet declareren bij de zorgverzekeraar.

DIRECTE TOEGANKELIJKHEID

U heeft geen verwijsbrief van de (huis)arts nodig om een afspraak te kunnen maken bij de fysiotherapeut. Als u rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat zal deze middels een screening beoordelen of u aan het juiste adres bent. Zo niet dan kan hij u doorsturen naar de huisarts. Als er sprake is van een aandoening die op de lijst chronische aandoeningen staat dan kan de therapeut u wel doorsturen naar de huisarts voor een verwijzing.

EERSTE AFSPRAAK

Neem bij de eerste afspraak een geldig identiteitsbewijs mee en indien van toepassing een verwijzing van de arts. Het wordt op prijs gesteld als u uw eigen handdoek meeneemt.

VERGOEDINGEN

Wanneer u wel aanvullend verzekerd bent voor fysio- en manuele therapie, dan zullen de behandelingen vergoed worden tot het aantal waarvoor u bent verzekerd. Het aantal verzekerde behandelingen verschilt per polis en per verzekeraar. Check daarom bij u zorgverzekeraar op hoeveel behandelingen fysio-en manuele therapie u recht heeft in 2020.

VERGOEDING CHRONISCHE AANDOENINGEN

Over de term chronisch bestaat veel verwarring. De term chronische aandoening fysiotherapie heeft niets te maken met de duur van de klachten of van de aandoening. Het gaat hierbij om een lijst van aandoeningen die door de zorgverzekeraar is opgesteld. Reuma staat bijvoorbeeld niet op de lijst terwijl het wel degelijk chronische aandoening is. Fysiotherapie na operatie valt hier in het algemeen wel onder. Bij chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed, voordat u recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Stel u heeft zich verzekerd voor 12 behandelingen fysiotherapie in uw aanvullende verzekering dan zult u eerst de overige 8 behandelingen moeten betalen voordat u voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking komt. Heeft u echter al 6 keer fysiotherapie gehad voor bijvoorbeeld rugklachten, dan zult u 14 behandelingen zelf moeten betalen.